niedziela, 29 listopada 2015

Kruche ciasto porzeczkowe



Cześć :)
Dzisiaj pokaże jak zrobić kruche ciasto z porzeczkami.

Składniki:

   - 1 szklanka mąki
   - 1 szklanka cukru
   - 1 cukier waniliowy
   - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
   - kwaśna śmietana 1/3 dużej
   - całe jajko + 2 żółtka
   - 1 margaryna
   - porzeczki (lub inne owoce)

Sposób przygotowania:

   1 Na samym początku należy wyrobić ciasto, i podzielić je na dwie części
   2.Następnie rozmącić białka i posmarować ciasto
   3.Ciasto posypać bułką tartą
   4.Wyłożyć porzeczki (lub inne owoce) na ciasto
   5.Wylać na owoce dwa ugotowane budynie (na gorąco)
   6.I na samą górę poukładać drugą część ciasta
   7.Piec należy rozgrzać do 180°, i piec przez 1 godz.
   8.Gdy już będzie gotowe, ciasto można posypać cukrem pudrem.


Efekt końcowy:

*zdj wykonane własnoręcznie


Smacznego! :)







3 komentarze: